Tarieven


Intake + kennismakingsessie: €50,00 *

Per losse sessie: €60,00

12-weekse cursus individueel ** : €650,00

12-weekse cursus in groep (min 2 personen / max 4 personen) ** : €325,00

Een traject op maat, 2 x per week of 3x per week begeleid lopen behoort allemaal tot de mogelijkheden. Neem hiervoor even contact op en ik stuur u vrijblijvend een offerte.

* Dit bedrag wordt in mindering gebracht wanneer u zich inschrijft voor de 12-weekse cursus. Dit betreft een schriftelijke intake, uitleg over runningtherapie en een kennismaking met hardlopen op een mooie buitenlocatie. De intake is altijd individueel.
** Dit is inclusief 1 keer per week individueel lopen, intake, tussenevaluatie, eindevaluatie en een persoonlijk opbouwschema. Wanneer u de runningtherapie niet naast nog een reguliere GGZ behandeling volgt kan ik de runningtherapie evt aanvullen met kleine huiswerkopdrachten en oefeningen ter bevordering van uw mentale herstelproces.

Vergoedingen:

Zorgverzekering:

Vraag uw zorgverzekaar naar de mogelijkheden. Enkele zorgverzekeraars vergoeden runningtherapie vanuit de aanvullende verzekering oa ONVZ, De Friesland, VVAA en Zorg & Zekerheid. Lees hiervoor goed uw polisvoorwaarden. Hier is een schriftelijke verwijzing van uw huisarts voor nodig.

Co-behandeling:

Indien u reeds in behandeling bent, of op de wachtlijst staat voor een behandeling in de basis GGZ of specialistische GGZ en u wil runningtherapie toevoegen aan de behandeling, vraag uw (regie-)behandelaar dan naar de mogelijkheden. Indien er reeds een samenwerking is zal de runningtherapie door hen betaald worden. Voor samenwerkingsmogelijkheden klikt u hier.

PGB:

In sommige gevallen is het mogelijk om de runningtherapie (deels) vanuit uw PGB te financieren. Of een PGB aan te vragen. Onder de noemer ¨Activerende begeleiding¨. Vraag hiernaar bij het WMO-loket bij uw gemeente / wijkteam.

Werkgever:

Bent u (deels) arbeidsongeschikt dan is het mogelijk dat uw werkgever bereid is (een deel) van de kosten voor runningtherapie te vergoeden. Werkt u nog wel maar ervaart u stress gerelateerde klachten, informeer dan bij uw werkgever of u runningtherapie in kan zetten als preventieve interventie. Voor meer informatie hierover klikt u hier.

Eigen bedrijf:

De kosten van Runningtherapie kunt je als ZZP’er meestal opvoeren als aftrekpost onder “coaching / persoonlijke ontwikkeling”. Overleg hierover met je boekhouder.

Belastingaangifte

Onder de noemer psychosociale hulpverlening/begeleiding kunnen de sessies als aftrekpost bij de inkomstenbelasting worden opgevoerd. U kunt de gemaakte kosten ook als bijzondere ziektekosten op uw belastingaangifte aftrekken.


Meer informatie?