Samenwerken

Een traject runningtherapie kan het herstel van uw cliënt verder helpen. Het is een bewezen effectieve aanvulling op uw reeds lopende behandeling of kan als monotherapie aangeboden worden. Het zal de mentale en fysieke conditie van uw cliënt verbeteren.

Oa de multidisciplinaire richtlijn depressie raadt aan om vanaf de eerste fase van de behandeling uw cliënt fysieke training te laten verrichten. De werkzame factoren van runningtherapie zijn oa activering, structurering en satisfactie: het plezier beleven in de activiteit. Buiten in de natuur zijn. Het behalen van haalbare doelen / sportprestaties en het fitter worden van het lichaam zijn bevorderend voor het zelfvertrouwen. Daarnaast doet uw cliënt in een veilige omgeving sociale contacten op.

Runningtherapie is daarnaast van invloed op de hersenen. Regelmatig bewegen brengt namelijk een aantal lichamelijke processen op gang die stoffen als dopamine, endorfine en serotonine aanmaken en de afgifte van cortisol doen afnemen. Dit zorgt voor een stemmingsverbetering en een hogere stresstolerantie.

Wilt u bijvoorbeeld uw behandelaanbod uitbreiden, runningtherapie als (onderdeel van een) wachtlijstoverbrugging of runningtherapie als aanvulling op uw somatische behandeling (diabetes, hoge bloeddruk, overgewicht etc.) denk dan eens aan de Buitenbroeder. Als BIG-geregistreerd SPV ben ik bevoegd om tijd op uw ZPM te schrijven.

Wilt u uw praktijk of organisatie uitbreiden met een ervaren, betrouwbare en professionele runningtherapeut en meer weten over een eventuele samenwerking op ZZP basis, neem dan vrijblijvend contact op via 06-18341151 of info@debuitenbroeder.nl en/of kom vrijblijvend een keer meelopen!