De Buitenbroeder

Mijn naam is Docus Engwerda. Ik ben 38 jaren oud, geboren in Friesland maar al jaren wonend in Arnhem. Ik ben samen met Nina en vader van Pijke. Ik word heel blij van in de natuur zijn, hardlopen en muziek.

Ik ben Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV), Cognitief gedragstherapeutisch werker, hardlooptrainer en Runningtherapeut. Sinds 2000 ben ik werkzaam in de Geestelijke gezondheidszorg. Na enkele jaren in de klinisch GGZ heb ik oa gewerkt in de bemoeizorg, FACT-team, de verslavingszorg en bij de crisisdienst. Momenteel ben ik ook werkzaam bij BuurtzorgT, waar ik mensen met diverse psychiatrische problemen behandel.

20 jaar geleden ben ik begonnen met hardlopen, bij aanvang vooral korte stukken en met asfalt als ondergrond. Inmiddels loop ik al jaren vooral door de natuur en dan de (erg) lange afstanden. Inmiddels heb ik al diverse (ultra)marathons in binnen en buitenland mogen lopen.

Mijn passies voor de natuur, hardlopen en mijn werk in de GGZ komen samen in het werk als de Buitenbroeder. Graag neem ik u mee naar buiten en begeleid u met mijn passie, kennis en ervaring naar een betere mentale en fysieke gezondheid.